ACTIVITATS 2022

Endinsa’t a la Catalunya del segle XI

Caminada

8a edició Caminada Oliba

Pruit – Santuari de Cabrera
28/05/2022 – Matinal

Voleu gaudir del senderisme de muntanya? Apunteu-vos a la vuitena edició de la caminada Oliba per conèixer el sender del Camí Oliba, un recorregut pels orígens de Catalunya.

Visita guiada

El campanar d’Oliba i els sostres de la catedral

Catedral de Sant Pere de Vic
02/07/2022 – 11.30 h

Et convidem a passejar per la coberta de la catedral de Sant Pere de Vic i ascendeix fins al campanar romànic del temple, construit en època del bisbe Oliba.

Visita guiada

D’Oliba a Berenguer de Montagut

Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa
14/07/2022 – 19.15 h

Descobreix els vestigis romànics de la Seu, el paper cabdal que el bisbe i abat Oliba i la comtessa Ermessenda hi van tenir i el pas de l’esglesiola romànica del Puigcardener a la grandiloqüent basílica del cor de Catalunya.

Visita guiada

Un llegat mil·lenari

Monestir de Sant Joan de les Abadesses
05/08/2022 – 16.30 h

El monestir de Sant Joan de les Abadesses edificat el segle XII, va ser el primer monestir femení dels comtats catalans. Passejar-hi et transportarà a reviure  de la seva història.

Visita guiada

Visita amb espelmes

Monestir de Santa Maria de l’Estany – 20.30 h
10/09/2022

El claustre del monestir de l’Estany és un dels més excepcionals de tota l’escultura romànica catalana, de dia…i de nit!
Al capvespre i a la llum de les espelmes pot ser realment única!

Visita guiada

Els rastres d’Oliba. Visita marinada a Casserres

Monestir de Sant Pere de Casserres
22/10/2022 – 16 h

Segueix els rastres que Oliba deixà al monestir de Sant Pere de Casserres i marida l’experiènci amb un assortiment de productes de la cistella ‘Fet a Osona: aliments excel·lents’. 

Caminada

9a edició Caminada Oliba

Santa Maria d’Oló – L’Estany
20/11/2022 – Matinal

Apunta’t a la novena edició de la Caminada Oliba per gaudir del senderisme de muntanya tot resseguint el tram de Santa Maria d’Oló a l’Estany del Camí Oliba.

Visita guiada

Avui, fa mil anys

MEV Museu d’Art Medieval
26/11/2022 – 10.30 h

A través de les peces del Museu d’Art Medieval reconstruirem els interiors de les esglésies romàniques per imaginar l’esplendor d’aquests temples en temps d’Oliba.

Visita guiada

Oliba, monjo del Monestir de Ripoll

Monestir de Santa Maria de Ripoll
06/12/2022 – 16 h

Tot recorrent el monestir de Santa Maria de Ripoll descobrirem la importància d’Oliba, no sols com abat i bisbe, sinó també com a impulsor d’una reforma cultural i artística que va més enllà dels seus temps.