El campanar i els sostres de la catedral

02/07/2022 | 11:30 - 13:00

L’incendi de la catedral de Sant Pere de Vic ocorregut l’any 1936 deixà el gran edifici sense sostre. L’any 1940, en cobrir-se de nou, els responsables de les obres enginyaren un extraordinari entramat d’envanets que permeté de cobrir amb garanties un edifici tan gran, salvant les dificultats tècniques, econòmiques i materials del moment.
 
Passejar-se per aquesta mena de llimbs situats entre les teules i les voltes de la catedral permetrà comprendre el sistema constructiu, valorar l’enginy dels responsables, i trobar-se dins un àmbit arquitectònic sense gaires equivalents. Sens dubte, una manera ben diferent de visitar la seu episcopal vigatana.

 

La visita es completa amb l’ascenció al campanar romànic de la catedral. Una torre de 46 metres d’altura contruida en època del bisbe Oliba, que permet veure els teulats de la catedral des d’un altre punt de vista.

 

L’activitat forma part de «Territori Oliba», agenda d’activitats de descoberta i coneixement del paisatge, els monuments i la història d’un territori marcat per la petjada del bisbe i abat Oliba.

 

Data i hora Dissabte 2 de juliol a les 11.30h

Preu  15€.

Reserva És imprescindible comprar entrada.

Comprar entrada

La visita està adaptada seguint el protocol d’higiene i seguretat davant la Covid-19.

Ubicació

 

El campanar i els sostres de la catedral